Ulla Kirstine Heiberg

Acryl, oliekridt, collage
At lave billeder er for mig noget eksistentielt. Balancen mellem at være til og ikke, er hårfin – både for billedet og kunstneren. Nogen skal male billedet, for at det eksisterer, og for kunstneren er male-processen livet.

 

Når jeg maler efter naturen, lader jeg op gennem det indtryk jeg modtager. “Se hvad jeg ser!”
Når jeg arbejder abstrakt fører billedet skiftevis mig og jeg fører billedet – som i en vekseldans. I begge tilfælde sætter jeg grænser, og jeg synes det er interessant at sætte ret snævre grænser.

At udgå fra en simpel opbygning – udforske mulighederne og finde ro og balance indenfor de givne rammer. 

Skønhed er vigtig. Skønhed er et aspekt af noget guddommeligt. Det øjeblik hvor øjet fanger det guddommelige i noget hverdagsagtigt – en blomst – en farve – et stykke stof – en struktur – hvad som helst… det er mit afsæt.

 

At løfte tilværelsen, at give dagligdagen betydning og i bedste fald opnå en erkendelse – det tror jeg kunst kan være med til.


ulla kirstine heiberg
Ulla Kirstine Heiberg
Nørre Sideallé 8 IV
2200 København N
Mobil 2388 5670
ukh@ullaheiberg.dk
www. ullaheiberg.dk