Jan Zabel Steffensen – fotografi

Fotografi
Fotografiet er udover et billede i sig selv med sine egne værdier, også en afbildning af noget andet. Det har sin egen erindring, det fastholder et øjeblik i tiden og bliver på en og samme tid bagudskuende og i sin fastholdelse af øjeblikket tidløs.

Fotografiet er ganske konkret og detaljeret i sit væsen, og det kan umiddelbart opfattes som objektivt og sandfærdigt i forhold til virkeligheden.

Når jeg laver et billede, forsøger jeg at gengive en oplevelse. Jeg arbejder bevidst med at fremme de elementer i et motiv, der giver mig denne oplevelse – det er altså min egen formening om det jeg ser, jeg forsøger at genskabe.

 

Den mekaniske proces det er at fotografere et motiv, er forbavsende let, men at genfremkalde en bestemt følelse og stemning er en krævende proces.

Det, jeg fotograferer, er ikke virkeligheden eller et sandfærdigt billede af den, men derimod min oplevelse af det, der var, og derfor – på forunderlig vis – et portræt af noget andet og mig. En fascination fastholdt i tiden med mulighed for igen og igen at gå tilbage og opleve den.


jan zabel steffensen

 

Nørre Sideallé 8 IV
2200 København N
Mobil 3155 5670
janzsteffensen@mac.com